Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Δημοκρίτου και Στουκόπουλου
691 00 Κομοτηνή
Ροδόπη
Ελλάδα

Phone: 2531022589


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή:      08:00 έως 20:00

Σάββατο :                               09:00 έως 14:00

 

Στα πλαίσια του ωραρίου εξυπηρετούνται υπηρεσίες δανεισμού και αναγνωστηρίου.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής 

☎️: 2531022589

📧:vivkomot@otenet.gr

 

Γενικά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής φιλοξενείται στο ανακαινισμένο διώροφο ιστορικό κτίριο «Νέστορος Τσανακλή». Ιδρύθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 19η Μαΐου 1954 και λειτουργεί ως Γενική – Λαϊκή και δανειστική από το 1986.  Διαθέτει συλλογές από βιβλία , περιοδικά (φιλολογικά και γενικότερου ενδιαφέροντος), αρχείο τοπικού τύπου (από το 1968 και μετά. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει ηλεκτρονικό κατάλογο όπου ο χρηστής, μπορεί να αναζητήσει ανάμεσα σε 30.000 τόμους, αυτό που τον ενδιαφέρει. Μεγάλο πλούτο της Βιβλιοθήκης αποτελούν οι αρχειακές συλλογές βιβλίων καθώς και ο περιοδικός τύπος. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο παιδικό τμήμα, καθώς και στη συλλογή της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής αποτελεί ένα θεσμό μάθησης, παιδείας και πληροφόρησης και παρέχει υπηρεσίες Δωρεάν και Ισότιμα σε κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις.  

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

  • Πρωινές ωριαίες ξεναγήσεις για μαθητές στον χώρο της Βιβλιοθήκης όλο τον χρόνο. Αυτές έχουν τη μορφή διδακτικών επισκέψεων, συνδεδεμένων με γνωστικά αντικείμενα του σχολείου (όπως λογοτεχνία, γλώσσα, ιστορία γενική και τοπική, εικαστικά, θέατρο, εργαστήρια δεξιοτήτων κ.ά.). Συγκεκριμένα, σχολικά τμήματα μπορούν και ξεναγούνται αφενός στην ιστορική Τσανάκλειο και αφετέρου στο περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης (θεματικές ενότητες, εκδόσεις παλιές και νέες, βιβλία και έντυπα, πολιτική δανεισμού, ενημέρωση για βιβλιοφιλικές δράσεις κλπ).
  • Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου Κομοτηνής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής που λαμβάνουν χώρα στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης το χρονικό διάστημα Μαΐου-Ιουνίου και γίνονται σε συνεργασία με φορείς της περιοχής.
  • Συμμετοχή  στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (δίκτυο 235 Βιβλιοθηκών πανελλαδικά) και συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Της ΕλλάδοςΔείτε εδώ τον κανονισμό λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Koha δημιουργία